14.06.2013

Sommerlige lime og mynte cupcakes/lime and mint cupcakes for summer

IMG_1856 
Sommeren har begynt å melde sin ankomst her i Oslo og den bringer med seg alle så utrolig mange herlige farger og dufter. Jeg kjenner med en gang behovet for friske smaker og lime, sitron, jordbær og mynte er mine absolutte favoritter. Spesielt lime. Gjerne kombinert med mynte. Og rom. Mojito må være det beste som finnes på en varm sommer kveld, ikke sant?? Disse cupcakene inneholder alle tre. Kan det bli bedre? Ja, for i tillegg til alt dette er de latterlig saftige, og holder seg slik i hvertfall tre dager (muligens lengre, men etter 3 dager var alle spist opp....)
Ettersom jeg ikke hadde så mye mynte tilgjenglig ble det mest limesmak hos meg, men neste gang skal jeg definitivt prøve å ha mer mynte enn lime og kanskje ha brunt sukker istedenfor hvitt. Mulighetene er mange :)

IMG_1765
Lime og mynte cupcakes (oppskrift herfra, men han endret den litt)
240g mel
280g sukker
3 ts bakepulver
1/2 ts salt
80g smør (romstemperert)
Limezest fra to lime
Mynte
2 egg (romstemperert)
2,4 dl helmelk (romstemperert)
1 ts vaniljeekstrakt

Lime and mint cupcakes (adapted from this recipe)
240g flour
280g sugar
3 tsp baking powder
1/2 tsp salt
80g butter (at room temperature)
Limezest from two limes
Mintleaves
2 eggs (at room temperature)
240 full-fat milk (at room temperature)
1 tsp vanilla extract
Set ovnen på 175 celcius (165 varmluft)/350 fahrenheit
IMG_1776IMG_1777
Ha mel, sukker, bakepulver, salt, smør, limezest og revet mynte i en bolle.
Put flour, sugar, baking powder, salt, butter, limezest og mint in a bowl.

IMG_1778IMG_1794
Bland til det får en sandaktig konsistens.
Mix until is has a sand-like consistency.

IMG_1792IMG_1793
Ha egg, melk og vaniljeekstrakt i en bolle og visp godt sammen.
Add the eggs, milk and vanillaextract to a bowl and mix well.

IMG_1795IMG_1798
Sett mikseren på lav hastighet og hell den våte blandingen sakte i bollen med de tørre ingrediensene.
Set the mixer speed on low and slowly add the wet mix to the dry mix.

IMG_1799
Bland godt og husk å skrape ned kantene til alt er godt blandet.
Mix well and remember to occasionally scrape down the sides until everything is well incorporated.

Fyll cupcakeformene og stek ca 10-15 min. Lag frostingen mens cupcakene avkjøles.
Fill the cupcakeliners and cook for about 10-15 mins. Make the frosting while the cupcakes are cooling.

IMG_1768
Lime og rom frosting
300g melis
85g smør (romstemperert)
4 ss helmelk (romstemperert)
4 ts rom (romstemperert)
Limezest fra en lime
1/4 ts salt

Lime and rum frosting
300g confectioners sugar
85g butter (at room temperature)
4 tbsp full-fat milk (at room temperature)
4 tsp rum (at room temperature)
Limezest from one lime
1/4 tsp salt

IMG_1800IMG_1803
IMG_1805
Ha alle ingrdiensene i en bolle og miks til alt er godt blandet. Da vil frostingen se ut som på bilde nr 2. Vil du ha en fastere frostingen som du kan dekorere mer med er det bare å ha i mer melis. Men denne frostingen er veldig god slik den er, så jeg ville anbefalt å bare la den være.
Put all the ingredients in a bowl and mix until everything is well blended. The frosting will look like the second picture. If you want a frosting that is easier to decorate with just add some more confectioners sugar until is reaches the correct consistency. But the frosting is very good the way it is, so it's not something I would recommend.
IMG_1837
Man kan servere de helt enkle, med litt limezest på toppen eller...
They can be served plain, with only limezest sprinkled on top or...
IMG_1850
... så kan man kle dem opp til fest!
... you can dress them up for a party!

Happy baking!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar